Președinta Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice, Margareta Strestian, a efectuat recent o vizită de lucru la SRL „Ungheni-gaz”, unde a desfășurat și un seminar de instruire pentru membrii comitetului sindical și membrii de sindicat de la întreprinderea respectivă.  

 

„Actuala vizită a preşedintelui FSCRE este una memorabilă. În ultimii zece ani, nu am fost vizitaţi de nici un preşedinte al federaţi­ei de ramură. Cu actualul președinte avem o conlucrare eficientă, sperăm ca în continua­re, prin eforturi comune, să sporim nivelul de cunoştinţe al salariaţilor şi să le îmbunătăţim condiţiile de muncă”, a ținut să menționeze în cadrul discuțiilor Ion Panța, președintele comitetului sindical al SRL „Ungheni-gaz”.

 

O vizită în cadrul dialogului social desfăşurat de federaţie

 

Directorul SRL „Ungheni-gaz”, Sergiu Ca­ţer, a relevat că, spre deosebire de alte raioa­ne, raionul Ungheni a început să fie gazificat destul de târziu, în anul 2004, din motiv că unii președinți de raion nu prea îşi băteau capul ca şi unghenenii să beneficieze de gaze naturale. „Acum câţiva ani, întreprin­derea avea credite pentru realizarea progra­mului investițional de dezvoltare a rețelelor de gaze, astfel că existau și restanțe la salarii. Între timp, s-au întreprins mai multe acțiuni pentru a redresa situația:  se implementează un plan de dezvoltare a întreprinderii, care are drept obiectiv de a reduce cheltuielile de la unitate, astfel încât în prezent salariile sunt achitate la timp, prevederile Contrac­tului colectiv de muncă la nivel de unitate și a Convenției colective la nivel de ramură se îndeplinesc sută la sută”, a specificat mana­gerul SRL „Ungheni-gaz”.

Principala problemă cu care se confrun­tă administrația este

 

Versiunea completă a articolului este disponibilă doar pentru abonații ziarului “Vocea Poporului”!
Abonamentul poate fi perfectat în cadrul redacției ziarului: str. 31 august 1989, 129, etajul IV, mun. Chisinau, MD-2012, tel:. 373 (22) 23 40 93, tel / fax:. 373 (22) 23 41 96, precum și la întreprinderile: Posta Moldovei SA, Moldpresa SA, Pressinform-Curier. Detalii aici.